Kjærlighetssorg

Kjærlighet kan gjøre vondt. Hvorfor det gjør vondt avhenger av forskjellige ting. For noen kan det være at kjærligheten ikke gjengjeldes eller at personen ikke en gang vet at du eksisterer. Det kan også handle om at noen i all hemmelighet er forelsket uten at en våger å fortelle det. 

Noen ganger vet vi kanskje ikke helt hvorfor det føles vanskelig, det bare er det. 

Det kan gjøre vondt å være forelsket i noen som ikke kan gjengjelde følelsene. For eksempel er det vanlig (og ikke rart) å bli forelsket i læreren eller treneren din. Men kjærligheten kan ikke gjengjeldes fordi den handler om voksne og deres oppgave er blant annet å støtte ungdom og gi karakterer. Kjenner du deg igjen? Tenk på hva det er du liker med personen, det kan si noe om hvilke egenskaper du synes er viktige i et forhold. 

  

Når kjærligheten gjør vondt, er det vanlig å ha en tung eller urolig følelse i magen, brystet eller kanskje i hele kroppen. Man kan føle seg trist, deprimert og kan ha problemer med å spise eller sove. Noen synes det er vanskelig å tenke på andre ting, fokusere på skolen eller gjøre ting som vanlig. Det kan føles som om det aldri blir bedre. Da kan det hjelpe å tenke på hva du kan gjøre for å føle deg bedre. 

 

Kan du finne på noe gøy, noe som gir deg en pause fra det som oppleves tøft? Det vil gi energi å fylle livet med det som oppleves godt for deg. Det du opplever nå vil ikke være en konstant opplevelse, det vil gå over – tro det eller ei. Spør gjerne dem som har levd litt lenger. Du vil med tiden kjenne på at livet blir både overkommelig og bra. Bare husk at tankene dine (som du har påvirkningskraft på) er med på å styre retningen du går i. Folk har overlevd kjærlighetssorg gjennom tidene. Selv om det føles som om hjertet ditt har blitt knust, vil du klare deg! 

 

Kilde: www.bris.se