Gi det videre, allerede før jul

Å gi til andre? Å gi av seg selv?

For deg som føler deg hverken kul eller utadvendt kjennes det kanskje overveldende. Du som sliter med din egen mentale helse tenker sannsynligvis ikke mye på andre mennesker. Og det er helt greit - det er ikke egoistisk å ha fokus på deg selv når du trenger det mest.
Å bruke tid på å gjøre noe for noen andre kan potensielt hjelpe på hvordan du føler deg.

Eugene Simonet's undervisning gir Trevor McKinney en idé som får konsekvenser

Tanken om å gi det videre er hentet fra filmen Pay it Forward (med Kevin Spacey, Helen Hunt, Haley Joel Osment). Den er over 20 år gammel, men fortsatt verd å se.

Noen ganger får man gaver man ikke trenger eller ønsker seg... Re-gifting er ikke det samme som å gi det videre - men å gi videre en gave kan også være helt fantastisk. Du trenger ikke vente et helt år, vent bare til neste bursdag.

Filmen Pay it Forward handler om en gutt med en idé; hva om man gjør noe godt for tre andre - noe godt som de andre ikke nødvendigvis har gjort seg fortjent til. Og hva om de tre gjør det samme? Da har man plutselig satt igang det motsatte av det mange av oss tidvis opplever. Vonde tanker, traurige følelser, mobbing, tap og svik fører ofte til en negativ spiral det er tungt å komme ut av. Kan man skape en positiv spiral?  

Og hvor mye må man gjøre for å gå fra minus til pluss? Kan en liten handling utgjøre en forskjell? Ikke bare vil det bety noe for den man gjør det mot, men det kan ha konsekvenser for eget liv - til tross for at man føler at man ikke har noe å gi. Tør du sjekke det ut?

Se gjerne våre syv grunner til hvorfor det er en god idé å gi videre til andre, og dele av ditt overskudd. Overskuddet føles kanskje lite, men magien ligger likevel nettopp der - å gi til andre øker kapasiteten din, og jo mer du gir, jo bedre kan du få det, og mer kan du gi.

De syv rådene dekker det grunnleggende om hvordan disse godhetshandlingene kan være til nytte for deg, og vi har ikke engang nevnt hvordan disse handlingene kan hjelpe andre! Å gjøre noe godt for en annen person, uansett hvor stort eller lite, gir en positiv innvirkning på din mentale helse, samtidig som det endrer en annen persons dag til det bedre. Disse handlingene kommer langt.

Så hvordan kan du gi noe videre denne høytiden? Lykke til - og om du ikke blir lykkelig blir du kanskje litt mer tilfreds  😊