Gruer du deg til sommerferien?

Bli enige om hva dere vil gjøre
De voksne er ofte raskt ute med å planlegge diverse aktiviteter og turer uten å alltid huske på å involvere barna. Bli enige om hvilke aktiviteter som er viktig å være sammen på og hvilke man f.eks kan slippe å være alle på. Husk alle trenger ikke å være med på alt.

Det å kjede seg litt og det å ikke ha planer hver eneste dag av sommerferien er helt normalt
De aller fleste barn og unge kjeder seg litt i sommerferien. Ofte handler det om at venner er bortreist, foreldrene jobber eller at dere som familie ikke skal gjøre noe bestemt i en periode av ferien. Det å kjede seg er vanlig, normalt og noe vi også kan oppleve i hverdager når vi ikke har ferie. Tenk positivt, husk i sommerferien slipper du skole, lekser, mas og litt stress. Tenk at en dag uten noen planer er også en dag der Du har mulighet til å selv bestemme hvordan akkurat den dagen blir. 

Man trenger ikke å reise bort for å oppleve og skape gode minner sammen
Sjekk ut hva som finnes av forskjellig type aktiviteter der du bor. Det finnes masse gode tips og nyttig informasjon på nettet. Hver kommune har nå gode oversikter over aktiviteter for barn og unge også i sommerferien. Hengekøyeovernattinger er blitt superpopulært, det samme gjelder overnattinger i telt, ute i hagen eller på verandaen hjemme. Hva med å lære noe nytt sammen, f.eks fisking eller kajakkpadling eller orientering eller noe helt annet som f.eks dataspill? Husk minner skapes når man gjør noe morsomt, fint, rart eller gøy sammen.