Gamer du for mye?

Er det vanskelig å komme seg bort fra dataen eller spillkonsollen din? Går det ut over det du får sove eller humøret ditt? Da kan det være at du spiller for mye. Gaming er en fin arena hvor du kan være sosial med venner og oppleve å få til ting. Samtidig kan det å game for mye gjøre at andre ting i livet blir vanskelig. Det er forskjellig fra person til person for hvor mye det er greit å game. Men som en regel så kan man si at du burde game mindre om det er vanskelig å avslutte, om du blir mye sint når du spiller eller at det er vanskelig å legge seg eller stå opp.

Snakk med foreldrene dine

Ikke alle foreldre forstår hva gaming er. De kan kjefte eller bli sinte når du bruker for mye tid på gaming. Men noen ganger kan det handle om at de ikke forstår hvorfor gaming gjør at du ikke legger deg om kvelden eller hvorfor det er vanskelig å avslutte. Prøv derfor å snakke med foreldrene dine om hva du spiller, hva spillet går ut på og hvem du spiller med.

Planlegg når du skal spille

For å få tid til å gjøre alt du skal gjøre i løpet av en dag kan det være viktig å planlegge og sette av tid til gaming. Litt som du setter av tid til en trening eller annen aktivitet. Avtal med vennene dine når du skal spille slik at dere gjør det sammen. Avtal tidpunktet med foreldrene dine slik at de vet når du skal spille og avslutt til avtalt tid. 

Meld deg inn i en klubb

Det kommer fler og fler Esport klubber i Norge. Meld deg inn i en klubb og ble en del av et felleskap. Her kan du få nye venner og bli en bedre gamer.