Negative tanker

Det å ha negative tanker og bekymre seg er noe de fleste mennesker opplever ganske ofte, det er helt normalt. Her er noen tips og råd som kan hjelpe deg med å fokusere mindre på disse tankene.

Husk at det er normalt
Mange tror at negative tanker er forbundet med sykdom. Slik er det ikke. Det er helt vanlig og ikke et problem om det skjer av og til, men hvis du opplever at det dominerer hverdagen din kan det oppleves slitsomt og påvirke deg på en negativ måte. 

Negative tanker er bortkastet tid
Når du bekymrer deg eller har negative tanker fokuserer du ofte på alt som er negativt eller som kan gå galt, du fokuserer på problemer og mulige trusler. Husk at du får ikke svar eller får løst ting ved å bekymre deg, gruble eller ha negative tanker. Dessuten beskriver disse tankene som regel ikke livet slik det faktisk er eller blir. Slik sett kan man si at det å ha slike tanker og holde på dem er bortkastet tid. Husk også at tanker er ikke farlig, at tanker er bare tanker, du er ikke tankene dine. 

Gjør en aktivitet for å flytte fokus fra negative tanker
Hvis du opplever at du ikke klarer å stoppe og tenke på negative tanker kan det være lurt å gjøre noe fysisk, en liten aktivitet, eller noe helt annet da det kan hjelpe hjernen med å skifte fokus. Beveg deg litt, gå en tur, lytt til din favoritt musikk, se en video-snutt som tidligere har fått deg til å le, bla gjennom bilder som vekker gode minner, send en sms til noen du er glad i hør hvordan de har det. Ved å gjøre noe annet hjelper du hjernen med å gradvis flytte fokus over fra negative tanker og til den nye aktiviteten.