For mye alkohol hjemme i jula

I Norge opplever så mange som 1 av 10 barn at de voksne hjemme drikker for mye alkohol. Ferier, og spesielt julen, er veldig vanskelig for mange av disse, og i år kan det bli ekstra vanskelig. Undersøkelser så langt under pandemien viser at voksne i Norge drikker like mye alkohol som før, men vi drikker mer av alkoholen hjemme. For mange barn betyr det at julen kan drukne i de voksne sin alkoholbruk. 

Drikker de voksne hjemme hos deg for mye? Da kan du ringe eller chatte anonymt med Alarmtelefonen for å få hjelp. Vi har åpent hele døgnet.

Kjenner du noen som du tenker ikke har det så bra i julen? Da er det i år ekstra viktig at vi tørr å spørre hvordan det går, samt prøve å gjøre noe for de barna vi er bekymret for. Ta kontakt med Alarmtelefonen så vil vi kunne gi deg råd om hva du kan gjøre eller hjelpe deg med å komme i kontakt med hjelpeapparatet der barnet bor. 

Hva kan jeg gjøre hvis de voksne drikker for mye? 

Fortelle om det til en voksen eller eldre person du stoler på. Det kan være en tante, onkel, søsken, lærer, helsesykepleier på skolen din, en fotballtrener eller en nabo.

Kontakt Alarmtelefonen

Hvis du synes at det er litt skummelt å snakke med noen du kjenner kan du ta kontakt med Alarmtelefonen på telefon, 116 111, eller chat. Vi trenger ikke vite noe om deg, hvis ikke du vil fortelle selv